Lefety OB 2017

Hova tűnt Damon Hill? Hova tűnt Baumgartner Zsolt? És hová tűnt Nagy Pista? Folytatódott a világmindenséget foglalkoztató kérdések sora tavaly nyáron, mikor a Sörváltó Univerzum Bajnokság résztvevőinek fanfárok kísérte felfejlődése során a Sörekvés Komó Nektár Szürcsölő Egyesülés zsoltárja egyszer sem csendült fel, hogy rekedtté tegye a hívők táborának torkát, találgatások cifra gombolyagát indítva el. Volt, aki úgy vélte, a 2015-ös diadal folyományaként a köztudottan acélozott májú cseh ligába igazolt beteljesítve az álmos könyvekben megírt szent küldetését, és persze sokan már a visszavonulást vélték belelátni a távolmaradásba, tudva tudván, hogy idén már sztáredzőként egy fiatal gárdát irányítva látják viszont az aréna „coach” zónájában. A válasz azonban egyszerű és a maga nemében páratlanul csodálatos, hisz frontemberünk a mitózis betetőzésével foglalatoskodott, fenntartva a sör-vér duplaspirál vonalat és egyben megteremtve a 2034-es bajnoki cím legfőbb várományosát, mi előre elrendeltetett és leíratott a legősibb sörfőzde kódexében.

Ahogy közeledett a visszatérés napja úgy kezdtek el éledezni a régen betokozódott maláta-komló nektár lefetyelő csápjaink, és hogy a láb-kar-garat tengelyt egyensúlyba hozzuk, magunkat pedig élesre állítsuk, elvonultunk a titkos isaszegi bázisra letudni a kötelező edzőtábort. A számok biztató eredményt mutattak, bár ha az utolsó kör 200m-rel hamarabb véget ér, akkor még derűsebben csaptam volna be az edzésnaplót, és az „isaszegi gejzír” természeti jelenség se sújtott volna le a békés és mit sem tudó helyi városlakókra, de ezzel ma már mindannyian együtt tudunk élni.

Az orfűi velodromban lassan egyetlen pulzáló organizmussá lett tömegben igyekeztük felmérni az ellenséges hadak létszámát és garat/lépéshossz indexüket, persze ilyenkor mindig megbúvik a sarokban a veszedelem. Az Ábel’s Unitedról természetesen tudtuk, hogy soha egyetlen csörtét sem hagynának ki, de az örök riválistól ezt is várjuk, a tavalyi öblösbendőjű győztes Gond tesókat viszont nem leltük a csatamezőn, pedig igen virtuóz agancs csapkodás kerekedhetett volna belőle, hogy végén kiderüljön melyikünk a sebesebb léptű gödény.

20818883_1436736343077414_3231868277028344821_o

A színpompás felvonulás és a dramaturg utolsó iránymutatásai után végre beállhattak az első futók az itatóba, hogy a 2×2 fős analógiát követve eldőljön melyik a legjobb 8 csapat. Pista hamar kitört a karámjából, de az első erdei teljesítménye bukmékerek tömeges öngyilkosságát helyezte kilátásba, 4 perc hátránnyal beköszönve a kiesési zónának. Később emiatt le is kellett kicsit romboljam az eddigi világnézetét, hogy az, ami az ujján fityeg az nem egy elhalt torzszülött 6. ujj, hanem egy nyomorult tájoló, úgyhogy lesszíves használni, vagy becsukhatjuk a boltot. Na, nem mintha az én nyitányomba belepirultak volna a fák, Szuromi Matyi után loholva az akusztikám méterről méterre perdült le a tenor-bariton-basszus-döghalál csúszdán, néha úgy érezve a 100 a hossz és a szint a 700. Hiába, na, fárasztó ez a Hungária Kupa nevű 5 napos kísérőverseny sorozat! A második körre már sikerült egyensúlyba hoznunk az erdő-ember-sör szentháromságot és 3. helyen tovább mentünk, megmenekülve a kiesés kénköves poklától.

20170831_173757

Az elődöntő már a 2 évvel ezelőttieket idézte, Pista gálázott jómagam pedig a hörpintés után Sulyok Ábel mögé behúzódva, a visszapillantóba néha-néha belekandikálva biztosítottam a döntőt érő 2. helyet kicsit megnyugtatva az ultrákat és a szakvezetést, hogy a bizonytalan kezdés csak a szokásos kezdeti dehidratáltság permanens tünete. Úgy látszik ez a mi kriptonitunk.DSC_7332_b

A döntőben az Ábel-Ábel, Vellner Gabi-Bugár Gergő és a hazai és egyben újonc Kovács Berci-Szuromi Matyi harci formációkkal néztünk farkasszemet. A leszámolást indító kürt és a gigák hangos pergése után Berci gyanúsan gyorsan lelte meg a jó irányt, ami minden eddig kirajzási iránytól eltért, persze nem vagyok az összeesküvés elméletek híve, maradjunk annyiban, hogy a reakció idejére ilyen katalizátor hatással van a sör. A „Túl a sövényen” című dokumentumfilm jutott róla eszembe, de ezt tekintsük lábjegyzetnek. Pistáékat elnyelte a sötét vadon, Berci is járta a maga külön útját, az átfutóponton elhelyezett kötelező grátiszsör pedig óriási találmány volt, hisz nincs is jobb, mint 180-as pulzussal egyenesen a tüdődbe locsolni fél liter szénsavas löttyöt, amit azonnal visszalövellhetsz a világűrbe, de hát ugye első a néző, a cirkuszi bohócok meg maradjanak a trapézon, ha már ezt akarták. Berci 1,5 perces előnye kényelmes fotelbe dobta le Matyit, Pista 2. helyen tunkolta a fejemet a korsóba, Ábel és Gábor bő fél perccel utánuk. Mikor az erdőbe értem akkora már lekapcsolták a villanyt, 24 óráson nagyjából ilyenkor vagyunk túl a twighlight pályákon. Az örök mászások csarnokában tapogatóztam és hernyómásztam felfelé, míg nem Matyi előttem nem termett. Már épp reménykedő gúnnyal kérdeztem volna, hogy „csak nem elkeféltük az egyest?” mire rájöttem, hogy aki itt épp deresre húzza önmagát az éppenséggel én vagyok, és nem ő. A kettes előtt fordultam vissza, de szerencsére ez az ív annyira slágerlistás lett, hogy S. Ábel és Gergő is pontosan ugyanarra gereblyézett, mint én. Hiába az aranyér megfeszítő erőlködés és a szurkolók pezsdítő morajlása, csupán a pozíció megtartására futotta, Berci jó futása döntött, a hazai pálya előnyeit rutinosan meglovagolták, így övék lett a dicsőség és Gambrinus Istenség szent grálja, mi pedig egy újabb, eleddig ismeretlen éremmel gazdagodtunk, ez pedig idén az ezüst lett.

A folytatás gondolatára hulló szürke köd tova szállni látszik, a sajtótájékoztató után, a Sörekvés dácsájában megköttetett a “Nagy-Zsebeházy sohavisszanemvonulunk paktum”, örök időkre elkötelezve magunkat az ideológiának.

DSC_7498_b

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s